THE STREAM

Μανώλης Σφακιανάκης: Γονείς φυλάχτε τα παιδιά σας από το FORTNITE

Ο άνθρωπος που εγγυήθηκε την καταδίκη του Γέροντα Παστίτσιου προειδοποιεί ότι τα πράγματα είναι σοβαρά


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2019

Ετοιμαστείτε να το μετανιώσετε από τώρα που κάνατε παιδιά αγαπητές φίλες και φίλοι, αν δηλαδή έχουν μεγαλώσει αρκετά και παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Ούτε δύο μέρες δεν πρόλαβαν να περάσουν από τη στιγμή που η Epic αποφάσισε να ρίξει επεισοδιακά προσωρινό άκυρο στο Fortnite, το παιχνίδι που ρουφάει την ψυχή των παιδιών ή των ανιψιών σας – με σκοπό όχι να τα αφήσει ήσυχα βέβαια, αλλά επειδή ετοιμάζει την νέα εκδοχή του game.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί λοιπόν που οι απανταχού γονείς ανάσαναν ανακουφισμένοι ότι τα παιδιά τους μπορούν να ενταχθούν και πάλι στην κοινωνία μας, ένας προφήτης του κυβερνοχώρου προειδοποιεί ότι τα πράγματα δε θα είναι τόσο απλά. Αυτός είναι ο επί χρόνια διοικητής της περίφημης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου καταδικάστηκε ο διαβόητος κακοποιός Γέροντας Παστίτσιος Elder Pastitsios, αν και του ξέφυγε ο «Ελύτης, ο ποιητής του Αιγαίου».

newego_LARGE_t_1101_54112901

Τι αναφέρει όμως η ζοφερή προειδοποίηση του Μανώλη Σφακιανάκη; Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο πρώην αστυνομικός δεν είναι πλέον μεγάλο αφεντικό στη ΔΗΕ, αλλά τελεί πλέον χρέη προέδρου στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο ιδρύθηκε από τον ίδιο και είναι σίγουρα ινστιτούτο, διεθνές και ασχολείται με την κυβερνοασφάλεια.

Όπως δήλωσε ο προστάτης των παιδικών ψυχών και του κυβερνοχώρου της χώρας στο protothema.gr, η Epic μας την έχει στημένη και θα βγάλει σύντομα καινούργιο σατανά:

«Η εταιρεία που δημιούργησε το διαδικτυακό παιχνίδι Fortnite, κατά την κρίση μου, “έριξε” το παιχνίδι επικοινωνιακά. Στη συνέχεια η ίδια εταιρεία, ετοιμάζει ένα άλλο παιχνίδι το οποίο σε λίγες μέρες θα βγει στην επιφάνεια.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι όσο το παιχνίδι ήταν σε λειτουργία, οι απανταχού μανάδες κλαίγανε και απανταχού παιδόφιλοι χαίρονταν, καθώς μπορούσαν να προσεγγίσουν τα θύματά τους από το διαβολικό chat:

«Εδώ θέλω να προσθέσω πως όσο καιρό ήταν το παιχνίδι σε δράση, εκατοντάδες χιλιάδες μανάδες από όλο τον κόσμο έκαναν παράπονα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδόφιλοι ήταν χαρούμενοι. Μάλιστα βγήκαν εταιρείες και είπαν ότι οι παιδόφιλοι βρίσκουν τα θύματα τους μέσα από το chat του παιχνιδιού. Δηλαδή το chat είναι η κερκόπορτα του εγκλήματος και ειδικά της παιδοφιλίας και της κακοποίησης των μικρών παιδιών.»

Tέλος τόνισε ότι πολλοί γονείς τους έπαιρναν τηλέφωνο για να τους ευχαριστήσουν για τον μηδενικό ρόλο που έπαιξε το Ινστιτούτο στο να κατέβει το παιχνίδι. Σε αυτό ο μεγάλος γκουρού όμως απαντά ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, αν δεν εξακριβώσουν ότι το επόμενο Fortnite δεν θα είναι εξίσου διαβολικό:

«Το αποτέλεσμα από όλα αυτά ήταν και είναι ένα και μοναδικό: αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο παιχνίδι για να δούμε τους γονείς κατά πόσο θα αντιδράσουν ή όχι. Εύχομαι να μην είναι πολύ εθιστικό γιατί ο εθισμός είναι μια κλινική διαταραχή. Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι όταν όμως υπερβαίνει τις δύο ώρες με το ίδιο παιχνίδι τότε αρχίζει ο εθισμός.

Πολλοί γονείς όταν διαπίστωσαν ότι το εθιστικό παιχνίδι Fortnite είχε κατέβει από το διαδίκτυο πήραν τηλέφωνο στο Ινστιτούτο και μας ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες μας, καθώς όπως μας είπαν είχαν απαλλαχθεί από τον βραχνά του παιχνιδιού όπου τα παιδιά τους ώρες επί ωρών έπαιζαν και δεν ήξεραν πως να τα αντιμετωπίσουν. Έτσι οι γονείς έπαιρναν τηλέφωνο για να μας ρωτήσουν εάν το παιχνίδι θα λειτουργήσει ξανά και όταν άκουγαν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα ξαναλειτουργήσει, χαιρόντουσαν.»

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι έμπειροι άνθρωποι να μας φυλάνε, αλλιώς ποιος ξέρει τι θα μας είχε συμβεί.

Best of internet